Manke Pietje Sokje

Schat, ik krijg koude tenen….

Tja, mijn man, of zoals de kinderen op zijn gips hebben geschreven ‘Manke Pietje’, heeft met de carnaval zijn enkel gebroken. Hoe dan! Hoor ik je denken. Nou, een maat van hem raakte uit balans en viel over hem heen. En omdat hij bij een verhoging stond, kon hij zijn voet niet wegzetten. Dus het was foute boel. 

Manke Pietje zit dus in het gips en krijgt hij nu toch wel koude tenen. Normale sokken past hij niet. Dus heb ik gisteren een ‘sokje’ gehaakt. Ik had nog wat 100% wol liggen. Wol reguleert heel goed de warmte dus je krijgt  geen koude of zweet tenen. Als oplossing kan ik wel een sok afknippen, maar zijn sokken zijn van katoen en dat is toch niet zo warm als een sokje van wol. Nu hij wat minder pijn heeft en ook een keertje naar buiten wilt is zo’n wollen sokje helemaal handig. 

Ik heb het sokje op de bank gehaakt. Het is eigenlijk meer een hoesje dan een sokje geworden. Snel en makkelijk te haken. Met mijn man, naast mij op de bank, kon ik goed de juiste maat krijgen. Het sokje heb ik gehaakt met Halve Stokjes in de achterste lus. Met deze steek krijg je van die leuke ribbels en het is dan ook wat rekbaar, hierdoor blijft het sokje goed zitten. Het rechte lapje heb ik dubbel gevouwen en de zijkanten dicht gehaakt met halve vaste. Mijn Manke Pietje heeft nu heerlijke warme tenen. Nu nog hopen op een vlot herstel. 

Download het gratis haakpatroon Manke-Pietje-Sokje

Liever samen haken? Neem vrijblijvend contact met mij op, voor een workshop bij mij of bij jouw thuis in Wijchen en omgeving (max 30 minuten rijden)