haken

Haken is een mooie handwerktechniek. Het vraagt wat geduld om het te leren. Als je kan haken, is het heel fijn en ontspannen.  Ben je linkshandig? Wat leuk, ik ook! Rechtshandig? Geen probleem. Ik kan nieuwe steken ook rechtshandig laten zien. 

Tijdens de workshops ontvang ik je met een drankje en lekkers. Alles staat al voor je klaar. Na een korte kennismaking gaan we aan de slag. Natuurlijk is er tijd om bij te kletsen. Je krijgt de persoonlijke support die je nodig hebt, zodat je na afloop trots mag zijn op wat jij hebt gemaakt. 

Mail wendy@pakjedraad.nl voor vragen en inschrijving. 

Tasje Flex

Tijdens deze workshop haak je jouw Tasje Flex. Als je vlot een basisketting kan haken, dan is deze workshop echt iets voor jou! Door fijn met je handen bezig zijn, steeds dezelfde steek te maken, kom je in een ritme en ontspan je vanzelf. Maak het af met een ‘handmade’ label en je Tasje Flex is klaar voor gebruik. Wat stop jij in dit tasje?

Zonnebril Hoesje

Tijdens deze workshop haak je jouw Zonnebril Hoesje. Als je de basissteken (Losse, Vaste) kan haken, dan is deze workshop echt iets voor jou! Je leert de Flexibele Piekensteek haken. Door fijn met je handen bezig zijn, steeds dezelfde steken te maken, kom je in een ritme en ontspan je vanzelf. Maak het af met een ‘handmade’ label en je Zonnebril Hoesje is klaar voor gebruik. 

Cursus Mandala Haken

Super leuk om met een groep te haken. Gezellig, leerzaam en doordat we om de week een fysieke bijeenkomst hebben, komt die mooie mandala echt af! Ik zorg voor het materiaal, drinken, wat lekkers en de begeleiding. Linkshandig? Leuk, ik ook! Rechtshandig? Geen probleem. Ik help je op weg. 

Hoe dan?
Deze mandala bestaat uit 23 rondes. Tijdens de cursus help ik je door een gedeelte van de mandala. Thuis haak je dan een aantal rondes door. Met online support en filmpjes. We maken ook een WhatsApp groep aan met de cursisten. Gezellig, leerzaam én je maakt iets moois voor op je slaapkamer, woonkamer of waar dan ook. 
Week 1: de kern en begin van de hartjes. Magische cirkel haken, lezen haakschema. 
Week 2: start van het grote hart met reliëfstokjes. 
Week 3: hart sluiten en mandala opspannen in een ring.

Cursus heeft 3 bijeenkomsten á 2,5 uur. In totaal duurt de cursus 6 weken.

Wat leer je? 
Lezen van het (evt Engelse) haakpatroon en haakschema. Diverse haaksteken, waaronder reliëf stokjes. Afronden en beginnen van een ronde. Opspannen van de mandala in een ring. Figuurlijk en letterlijk loslaten, als het niet gaat. Mindfull haken. Pas op: Mandala’s haken kan verslavend zijn….  

Voorwaarde 
Je kan redelijk vlot de basissteken haken. Dus een losse, vaste, half stokje en stokjes. Kies je eigen favoriete kleur. 1 kleur of met verloop. Blauw, rood, geel, wit of paars of een andere kleur. Geef je wensen door en zorg voor al het materiaal.

Mandala
Een mandala betekent letterlijk ‘magische cirkel’. Het is een geometrisch patroon dat symbolisch de kosmos uitbeeld in de Tibetaanse kunst. Een mandala maakt je bewust van oneindigheid en de verbinding met alles en iedereen om je heen. Mooi toch? 
Door de herhaling van een stekenpatroon per ronde, kom je in een flow. Dus het is Mindfull haken. Omdat iedere toer anders is, moet je je hoofd bij het haakwerk houden.. in het NU zijn. Dwaal je met je gedachte af, dan is een foutje snel gemaakt. 

Voor meer informatie mail wendy@pakjedraad.nl